• Emotionele Hulp Bij Bevallingen
  • Ongekend snel traumaherstel na bevallingen
  • EHBB nu ook online!
  • Opleidingen ontwikkelaar beschikbaar
EHBB » Achtergronden EHBB

 EHBB ziet er wellicht uit als eenvoudige manier om een trauma te verwerken.

En is het dan ook wel echt verwerkt? Daar gaat het op deze pagina een beetje over

 

Grondprincipes

 

Het hoofdprincipe in EHBB is, dat elk mens, ongeacht cultuur, achtergrond, ras hetzelfde geboorteprogramma in het dna heeft. Dat programma is positief, dus gericht op het ter wereld brengen van een gezond, evenwichtig en gelukkige volwassene.

 

Het tweede voornaam uitgangspunt is, dat we informatie uit de omgeving verwerken  en opslaan op twee manieren. Deze 2 geheugensystemen registreren ook hoe een bevalling verloopt.

Elk systeem doet dat op een eigen manier.

 

Wat doet EHBB

In een traumatische bevalling zijn er conflicten ontstaan met het natuurlijke, positieve geboorteprogramma. Dat levert onder meer PTSS klachten op. Ook ongewenst verlopen geboorten, niet direct traumatisch, leveren toch emotionele problemen op.

 

De Emotionele Hulp die  de EHBB Coach biedt, is gebaseerd op het belangrijke vermogen van het natuurlijke programma te reageren op een natuurlijk positief alternatief. Dat gebeurt in dat EHBB gesprek direct. En is blijvend.

 

Wanneer werkt het nog

De aard van de vraagtechniek is gebaseerd op de toegankelijkheid van beide geheugensystemen tegelijk. Waardoor er verder geen andere handelingen, techniek of middelen nodig zijn . En het niet uitmaakt, hoe lang geleden. EHBB Coaches hebben altijd hun eigen geboorte al verwerkt.

 

Effect op anderen

Behalve de effecten op de moeder, is er een uitgesproken positief effect op het betrokken kind en op de partner. Daarom kunnen EHBB gesprekken ook met ouders tegelijk met hun kind, uitgevoerd worden. Voor het effect  is die presentie niet persé noodzakelijk. Hoe dat werkt, kun je o.a. lezen in de publicatie "Balsem voor ouders"

Maak een Gratis Website met JouwWeb